Szakemberprofil - publikus adatok   (érdekel: Főállás, Távmunka, Munkaidőn kívüli)katt ide az it2it.hu főoldalához
Linux rendszergazda
Linux rendszergazda. H�l�zat�zemeltet� rendszerm�rn�k.(Cisco)
Privát kapcsolatfelvételMutasd ezt Önéletrajz nézetben  
Alap adatok
Név kapcs.felvétel után 
RégióBudapest vagy környéke
Telefonszám kapcs.felvétel után 
Email cím kapcs.felvétel után 
Egyéb elérh. kapcs.felvétel után 
Születési év1969
Legmagasabb végz.Főiskola (szakirányú)
Intézmény, szakĂ“budai Egyetem-Informatikai rendszermĂ©rnök
Általános információk
[nincsenek megadva általános információk]
Munkatapasztalatok
 Év (időtartam)CégSzerepkörLeírás
 2008- (20 hó) kapcs.felvétel után Informatikai munkatársEPAMEDIA Hungary Zrt –nél található informatikia környezetrĹ‘l és az ott folytatott munkámról szeretnék bĹ‘vebben írni. A cégrĹ‘l pár szóban: 2008 január 1. óta működĹ‘ társaság, mely mögött a magyar közterületi reklámpiac média-felületeinek 50%-a áll. Az EPAMEDIA értékesíti a Multireklám Zrt, az Outdoor Közterületi Reklámügynökség Zrt, az Akzent Media Kft, a Intermedia Kft és Magnum Megaboards Kft felületeit. Közel 100 fĹ‘t foglalkoztat a cég, mint alkalmazottat és körülbelül 150 fĹ‘ plakátkihelyezĹ‘ alvállalkozót.

A cég informatikai környezetérĹ‘l:
A kilépésem pillanatában 75 desktop / laptop számítógép és 9 szerver üzemelt több telephelyen, ezek között ipsec vpn alagutak biztosították a biztonságos fájlátvitelt. Ezen kívül érdemes megemlíteni egy SAN storage háttértárat. Két hálózat működött a cégen belül. Mivel a fĹ‘iskolán elvégzett szakirányom rendszermérnök szakirány a hálózatok működése és üzemeltetése érdekel a leginkább.

Belépésemkor kritikus állapotok uralkodtak a cégnél. Négy fájlszervert használt a cég és egyiken sem volt szabad hely. Két tartomány volt, egy Samba és egy Microsoft AD. A levelezési rendszer elavult POP3 protokollon keresztül működött, a leveleket a kliens számítógépeken tárolták. A szerverek: egy Debian linux Samba fájlszerver, egy Debian linux mail szerver, egy Debian linux tűzfal (melyet az ANT Kft üzemetetett), egy Suse linuxon futó Oracle EBS vállalatirányítási rendszer, ennek egy klón tesztrendszere és egy szintén Suse linuxon futó ex-vállalatirányítási rendszer Oracle db-vel. Volt továbbá két Windows 2000 szerver és egy Windows XP kevésbé kritikus szerver-szolgáltatásokkal, úgymint archív könyvelési rendszer, vírusölĹ‘ szerver, autó-útnyilvántartó rendszer és sms küldĹ‘ rendszer.

Aktívan részt vettem belépésem után két hónappal a SAN storage beüzemelésében, ezután csak a Debian linuxos Samba fájlszerver maradt szolgálatban. A szabad hely problémák így megoldódtak, 12 db 1TB méretű diszket üzemeltünk be raid 1+0 –val. A levelezés szintén Debian linuxon volt megvalósítva, de a POP3 megoldást felváltottam egy Cyrus IMAP szerverrel, mivel már volt annyi szabad hely, hogy a leveleket a szervereken tároljuk. A sendmail-t lecseréltem exim4-re. A megmaradt linuxokat felfrissítettem, mind a kerneleket, mind az alkalmazásokat.

A helpdesk munkákban nagy gyakorlatra tettem szert, Windows klienseken különbözĹ‘ levelezĹ‘programokkal dolgoztam, úgymint Outlook, Outlook Express és Thunderbird. Különbözö banki és bérprogramok üzemeltetésében és a klienseken fellépĹ‘ hibák elhárításában nagy gyakorlatra tettem szert.
Vállalt munkavégzési típusok, rendelkezésre állás
Munkatípus(ok)Vállalt heti óraszámKezdésNettó díj elvárás
[nincs megadva munkavégzési típus]
Jellemző ismeretek
KompetenciaSzintRészletek
[nincs megadva kompetencia]


Elmentenéd vagy elküldenéd ezt az oldalt? Ezt a címet használd: