Szakemberprofil - publikus adatok   (érdekel: Főállás)katt ide az it2it.hu főoldalához
projektvezető
Elsősorban e-kereskedelmi rendszerek és portálok fejlesztésében szerzett több éves gyakorlat. Ezen kívül agilis módszertanok ismerete (Scrum).
Privát kapcsolatfelvételMutasd ezt Önéletrajz nézetben  
Alap adatok
Név kapcs.felvétel után 
RégióBudapest vagy környéke
Preferált helyBudapest
Telefonszám kapcs.felvétel után 
Email cím kapcs.felvétel után 
Egyéb elérh. kapcs.felvétel után 
Születési év kapcs.felvétel után 
Legmagasabb végz. nincs megadva 
Intézmény, szak kapcs.felvétel után 
Általános információk
Iskolák, végzettségek (tól-ig, intézmény, szak, szakirány, egyéb) 
1998 - 2002: Trefort Ágoston Kéttannyelvű Szakközépiskola, közgazdasági szakmacsoport.
2006 - 2010: Zsigmond Király Főiskola, kommunikáció és média szak, levelező tagozat.
Célkitűzések 
Célkitűzéseim közé tartozik a hosszútávú és stabil állás betöltése. Az IT-szektor, és ezen belül az e-kereskedelem, valamint a keresőmarketing és a közösségi média azok a területek, amelyek érdeklődésem középpontjában állnak.
Hobbi, szabadidős tevékenységek 
Internet, zene, fotózás.
A 3 legfontosabb szakmai sikered (kikkel, milyen szerepkörben, mit értél el) 
1. Az Arcus Interactive Group leányvállalatánál, az Arcus Search-nél elkészített Láthatósági Tanulmány, amely a magyarországi top cégeket vizsgálta az internetes keresőkben való szereplésük szerint. A tanulmányt Fazakas László és Taskó Tamás akkori kollégáimmal közösen készítettük, kiadását követően sajtótájékoztatót tartottunk. A sajtótájékoztatóról egy hír itt: http://businessonline.hu/cikk/64481/
2. A Wesper Interactive Zrt. által jegyzett http://www.pako.hu címen elérhető webshop és portál fejlesztésének irányítása, valamint a teljes funkcionális specifikáció elkészítése, és a készülő site megtervezése. A munka során külön kihívás volt a mozdíthatatlan deadline betartása.
3. A Takforsys Üzleti Informatika Kft. honlapjának megtervezésében való közreműködés, ahol Hertay Ákos munkáját segítettem, elsősorban SEO szaktudásommal és ötleteimmel. A megvalósult site minden tekintetben megelégedésemre ad okot.
Milyennek látnak mások? Szerinted milyen ember vagy? 
A korábbi munkahelyeimen kivétel nélkül mindenki elismeri kiváló verbális kommunikációs készségemet. Ezen kívül a kis és közepes méretű (10-50 fő) csoportok irányításában és motiválásában szerzett gyakorlatom számít erősségemnek. Ezekhez a kvalitásokhoz emberileg a kitűnő kommunikációs készség és a jó emberismeret bizonyult nélkülözhetetlennek, amit kiegészít a profi konfliktus-kezelés és a csapat összetartása.
Mi az, ami motivál? 
Számomra a legnagyobb motiváció az elégedettség, mind az ügyfél, mind a saját részemről, hogy az elkészült munka tökéletesen megfelel az elvárásoknak. További motivációt biztosít, ha a munka során innovációra és új lehetőségek kipróbálására is lehetőség adódik.
Milyen szakirodalmat olvasol (írsz)? 
Elsősorban külföldi site-okat kísérek figyelemmel.
Mutass be röviden egy nehezen megoldott szakmai problémát, és fejtsd ki röviden, hogyan oldottad meg. 
Adott volt egy közel 10 éves webshop, amely készletnyilvántartás funkcióval is rendelkezett az admin felületen. Ez egy ősrégi DOS-os számlázó rendszerrel volt összekötve. Az ügyfél egy új, modern webshopot kért, a számlázó rendszer maradt a régi. Ez két, erősen eltérő technikai színvonal egyeztetését kívánta meg. A megoldás végül az XML formátum alkalmazása lett, amire minden érintett rendszert fel kellett készíteni.
Meséld el egy kreatív döntésed, ha volt ilyen. 
Egy különösen sürgős munka során terveztem egy site-ot, ami csak a belső hálón volt elérhető. Egy atomfelhő előtt egy visszaszámláló pörgött, a deadline-ig hátralévő időt mutatva. Ezt a tárgyalóból kihozott projektorral a programozók munkaterének plafonjára vetítettem. Ez viccnek indult, de ötletet adott az ügyfél korábbi honlapjának újra cserélésekor egy szép és igényes (ideiglenes) visszaszámláló felület elkészítéséhez. Ez az új site élesítése előtt 48 órával került ki, és kiválóan áthidalta a honlap csere alatti időszakot.
Mitől működik a csapatmunka szerinted, mondj életből vett példát. 
Alapvetően a motiváció és a megfeleő irányítás teszi működővé a csapatot. Mindenkinek egyéni motivációi vannak. Van akit csak a pénz, van akit az új dolgok tanulása motivál, és olyan is van aki szimplán szereti a munkáját, vagy a társaság miatt érzi jól magát. Vezetőként ezeket ismerni és használni kell. Az életből vett példaként különösen motiváló volt, amikor projektvezetőként mindenkinél korábban értem be reggel, és minenmkinél később mentem haza.
Milyen szerinted a jól működő ügyfélkapcsolat? 
Az ügyféllel meg kell értetni, hogy ő igényeket támaszt, és a saját területéről származó tematikus tudásával segíti a fejlesztők munkáját. Érdemes törekedni, hogy az ügyfél partnerként és nem eltakarítandó akadályként legyen kezelve, amennyiben ez lehetséges. Problémás ügyfelet attól függően kell távol tartani a munkától, hogy ne okozzon késedelmet vagy egyéb károkat.
Hogyan érzel olyan döntésekkel kapcsolatban, amelyek pozitív kimenetelében nem vagy biztos? 
Ha egy döntés kimenetele kedvezőtlen, abból csak tanulni lehet.
Hogyan tervezel szakmai feladatokat a projektek során? 
Elsőként fogalmat alkotok magamnak arról, hogy milyen szakmai felkészültséggel bírnak a fejlesztők, egyénenként. Ezt követően el kell dönteni, hogy a feladatot szét kell-e szedni részfeladatokra. A szükséges idők meghatározásához a fejlesztők segítségét is igénybe lehet venni. A feladatok tervezésekor ezek a fő szempontok: a fejlesztők felkészültsége és a rendelkezésre álló idő. Innentől teljesen egyéni, hogy milyen kihívások lehetnek még (új technológia, nemlétező dokumentéció, személyi problémák).
Szerinted melyek a tervezés legfontosabb részei és miért? 
A tervezés során (eddigi tapasztalataim alapján) a legfontosabb, hogy minden dokumentálva legyen (backlog, chart, sheet). A megbeszélésekről készült emlékeztetők és a specifikációk biztosítják a projekt feletti kontrollt. Ezek hiányában a tervezési és a fejlesztési folyamat szétesik, a határidők betartása szükségtelenül nehézzé válik.
Miként kezeled a határidők átlépését? 
Amennyiben a csúszást a fejlesztő okozza, úgy ezt mihamarabb kommunikálni kell a megrendelő felé (a csúszás ténye legtöbbször már jóval a kitűzött deadline előtt látható). Ha ennek kimenetele negatív, akkor több erőforrás bevonására van szükség. Ha a csúszás oka a megrendelő, akkor csak arra kell ügyelni, hogy a fejlesztő soron következő projektje emiatt ne szenvedjen késedelmet.
Inkább jobb vezető, vagy jobb követő vagy? 
Csapatjátékosként vezetőként vagyok jobb, követőként csak ha nálam jobb, vagy legalább olyan jó vezetőm van.
Hogyan tudod lemérni saját vezetési hatékonyságodat? 
Én vezetőként akkor vagyok sikeres, ha egészséges a munkamorál, és a rám bízott csapat nem csak a munkahelyen képes csapatként funkcionálni. A legjobb mérési mód, hogy a csapat kohézió mennyire marad állandó, ha nem munkáról, hanem egyéb közös időtöltésről vagy kihívásról van szó.
Ezen kívül a vezető privilégiuma a követők bizalmának elnyerése, avagy elherdálása. Legitim vezetés a tekintély elvén az zsákutca, ami a fejlődés útjában áll. Nincs jobb érzés, mint amikor a követők kiállnak a vezető mellett.
Projektek során általában hány menedzsment szinttel tartasz rendszeres kapcsolatot és milyen formában? 
Ez munkahelyenként változó. Van, ahol mind a sales-szel, pénzüggyel, marketinggel foglalkozni kellett, míg máshol kizárólag a felsővezetésnek kellett elszámolni. A kapcsolattartás formája elektronikus vagy személyes.
Mesélj el egy tárgyalási, meggyőzési esetet, amelyben sikeres voltál. 
Projektfelvétel során olyan ötleteket sikerült megfogalmazni, amelyek eredményeképpen az ügyfél részéről az eredetileg a projektre szánt összeg két és félszeresét sikerült elérni, a vállalat pedig hosszútávú stratégiát épített a készülő site-ra, mai napig sikeresen. Gyakorlatilag egy teljesen laikus, gmk.-ból lett kft.-t sikerült megismertetni az internet lehetőségeivel, akik ezt sikeresen váltották később profitra.
Tartottál már prezentációt? Ha igen, mi volt a legkomolyabb prezentációd? 
Az Arcus-on belül többször is tartottam prezentációt, 10-20 főnek, elsősorban SEO-val kapcsolatban. Később a főiskolán volt lehetőségem közel 100 fő előtt többször is perzentálni, illetve ezt követően projektvezetőként az ügyfelek felé tartott demo-k is prezentációs formában kerültek előadásra.
Melyek azok a területek, amelyekben leginkább lenne még fejlődésre szükséged? 
Még van számos programozási nyelv, amiben minimálisan meg kellene tanulnom programozni, hogy hatékonyabban lássam át a fejlesztők munkáját. Ezen kívül társalgási szintű angol nyelvtudásomat is folyamatosan fejlesztem.
Munkatapasztalatok
 Év (időtartam)CégSzerepkörLeírás
 2009-  kapcs.felvétel után projektvezetőProjektek irányítása (scrum környezetben), tervezése, kivitelezés koordinálása, feladatok priorozálása, teljes dokumentálás (wireframe és funkcionális specifikáció), projekt felvételtől átadásig és utókövetésig.
 2008-  kapcs.felvétel után web koordinátorÜgyfelekkel való kapcsolattartás, website folyamatos fejlesztése és a tartalom menedzselése.
 2006-  kapcs.felvétel után projektvezető és SEO tanácsadóMeglévő projektek felügyelete, elemzések készítése, szakmai tanácsadás és prezentálás.
 2004-  kapcs.felvétel után szakújságíróSajtótájékoztatókon és kiállításokon való megjelenés, partnerekkel való kapcsolattartás, hardware tesztelés, cikkírás.
Vállalt munkavégzési típusok, rendelkezésre állás
Munkatípus(ok)Vállalt heti óraszámKezdésNettó díj elvárás
Főállás40Bármikor kapcs.felvétel után 
Jellemző ismeretek
KompetenciaSzintRészletek
Ágazati ismeretek - TelekomÁtfogó ismeretek nincs megadva 
Ágazati ismeretek - PénzügyAlapfogalmak nincs megadva 
Ágazati ismeretek - MédiaÁtfogó ismeretek nincs megadva 
Pályázott szerepkör - IT tanácsadóMegfelelő tudásszint nincs megadva 
Pályázott szerepkör - IT managerMegfelelő tudásszint nincs megadva 
Pályázott szerepkör - IT projekt managerMegfelelő tudásszint nincs megadva 
Tapasztalat - IT tanácsadóTapasztalt nincs megadva 
Tapasztalat - IT projekt managerProfi nincs megadva 
Kommunikációs képességek - ÍrásbeliProfi nincs megadva 
Kommunikációs képességek - SzóbeliProfi nincs megadva 
Kommunikációs képességek - PrezentációProfi nincs megadva 
Nyelvtudás - AngolAlapfokú nincs megadva 
Módszertani ismeretek - ScrumTapasztalt nincs megadva 
Egyéb web - SEOProfi nincs megadva 
Egyéb web - IE, FF, Opera, Chrome sajátosságokTapasztalt nincs megadva 
Egyéb web - e-Vásárlás, shopping-cardsProfi nincs megadva 
Egyéb web - WebmarketingTapasztalt nincs megadva 
Design - Web designTapasztalt nincs megadva 
Területek - WebmarketingTapasztalt nincs megadva 
Operatív ismeretek - KövetelményelemzésProfi nincs megadva 
Operatív ismeretek - FolyamatszervezésProfi nincs megadva 
Operatív ismeretek - KoordinációProfi nincs megadva 
Projekt menedzsment - Módszertani ismeretekTapasztalt nincs megadva 
Projekt menedzsment - Tipikus projektek volumenTipikusan 30-100M Ft nincs megadva 
Projekt menedzsment - Tipikus projektméret5-10 beosztott nincs megadva 
Projekt menedzsment - TapasztalatSzolgáltató oldal nincs megadva 
Tapasztalat - SEMProfi nincs megadva 


Elmentenéd vagy elküldenéd ezt az oldalt? Ezt a címet használd: