Szakemberprofil - publikus adatok   (érdekel: Főállás)katt ide az it2it.hu főoldalához
MES product manager / analyst
Nemzetközi környezetben, MES, AMS és Reverse Logistics rendszerek területén tapasztalatokat szerzett szakember.
Privát kapcsolatfelvételMutasd ezt Önéletrajz nézetben  
Alap adatok
Név kapcs.felvétel után 
RégióPécs
Preferált helyPécs, Baranya
Telefonszám kapcs.felvétel után 
Email cím kapcs.felvétel után 
Egyéb elérh. kapcs.felvétel után 
Születési év1974
Legmagasabb végz.Főiskola (szakirányú)
Intézmény, szakPTE, Műszaki Informatika
Általános információk
Iskolák, végzettségek (tól-ig, intézmény, szak, szakirány, egyéb) 
2000-2002, Thomson Education (USA) & Számalk, Felsőfokú Marketing és Reklámmenedzser képzés
1993-1996, Pollack Mihály Műszaki Főiskola, Műszaki Informatika szak, Ipari folyamatok és rendszerek informatikája szakiránya
Milyen szakmai vizsgákkal rendelkezel? 
Certified SCRUM Master
ITIL Foundations
ISA Membership
Megjegyzések a kompetenciákhoz 
Tagja vagyok a Scrum Alliance-nek és az ISA-nak. Autodidakta módon tanulmányoztam a PRINCE2 projectvezetési metodologiát, valamint az ISA95 és ISA88 szabványt.
Hobbi, szabadidős tevékenységek 
 kapcs.felvétel után 
Munkatapasztalatok
 Év (időtartam)CégSzerepkörLeírás
 2010- (8 hó) kapcs.felvétel után Application Development ManagerEgy globális szolgáltatást nyújtó fejlesztői csoportot vezettem. A csoport egyaránt készített gyártástámogató rendszereket (MES) valamint különböző, termelési és management riportokat.
 2010-  kapcs.felvétel után Reporting Services ManagerA magasabb szolgáltatási színvonal érdekében különválasztottuk az alkalmazás fejlesztést a riport fejlesztéstől. Az általam vezetett csoport felel a teljes cég riport fejlesztéséért. A jelenleg futó globális SAP bevezetési project kapcsán, jelenleg SAP riport fejlesztés terén fejlesztjük a kompetenciánkat.
 2009- (4 hó) kapcs.felvétel után Product Manager: Manufacturing Execution SolutionsGlobális hatókörrel rendelkező beosztás, ahol legfőbb feladatom, a cégnél használt MES rendszerekkel kapcsolatos újabb igények megfelelő mederbe terelése. Kapcsolatot biztosítok a rendszerek üzleti tulajdonosai, a termelés és az informatika között, hogy mindhárom résztvevő a lehetőségekhez képest elégedett legyen a rendszerek nyújtotta szolgáltatásokkal. Ennek során napi kapcsolatban állok a cég más kontinensen lévő gyáraival is, szükség esetén, a helyszínen egyeztetem az igényeket.
Ezen kívül, részt veszek egy új, globális gyártástámogató rendszer kifejleszésére indított projectben is. Ennek során – miközben rövid ideig projectvezető és erőforrás is voltam egyszerre - a követelmények összegyűjtésében, a specifikációban, a szakterületi modell részletes megtervezésében és a teszttervezésben is jelentős szerepet vállaltam.
 2008- (3 hó) kapcs.felvétel után Senior IM Business System AnalystSenior IM Business System Analyst-ként, korábbi feladataim, a globális szervezetben újonnan megjelent BSA csapat beilleszkedésének segítésével, coaching-gal és mentori szerepkörrel bővültek.
 2006- (39 hó) kapcs.felvétel után IM Üzleti Rendszer Elemző (IM Business System Analyst)A feladatom az volt, hogy napi kapcsolatot tartsak a hozzám tartozó részlegekkel és segítsem őket, hogy az informatikai problémáikra a lehető legjobb megoldást kapják. Ennek érdekében résztvettem a fejlesztések teljes folyamatában. Kezdve az új üzleti folyamatok megtervezésétől, a specifikációs folyamaton át, a fejlesztőkkel való kapcsolattartástól az üzemeltetésbe adásig. Ezek a projectek a vevőink által kezdeményezett és belső kezdeményezésű projectek egyaránt voltak. Vevői kezdeményezésű projectek (Sony-Ericsson, Philips, RIM) esetében gyakran dolgoztam együtt a vevő szakembereivel. A BSA szerepkörön kívül Service Level Manageri feladatokat is elláttam. Ez azt jelentette, hogy én jelentem meg a részlegek felé, mint a részükre nyújtott informatikai szolgáltatások minőségéért felelős személy. A szolgáltatások elvárt szintje a részlegekkel – általam - megkötött Service Level Agreement-ben volt rögzítve.
 2005- (4 hó) kapcs.felvétel után Project vezetőrövid ideig project vezetőként dolgoztam. Ekkor olyan informatikai projecteket vittem, amelyek célja közvetlen költségmegtakarítás volt (pl. telecom tender).
 2002- (51 hó) kapcs.felvétel után RendszergazdaNégy különböző vevő, öt gyártósorának kialakításában és felépítésében vettem részt (Ascom/Aastra, Swissvoice, Thomson, Research In Motion). Én voltam a felelős a teljes körű informatikai támogatásáért ezeknek, a gyártósoroknak. Ez azt jelenti, hogy nekem kellett megoldanom, hogy minden IT eszköz meglegyen és működjön, mire a termelés elindul. Valamint a termelés beindulása után a működtetés és a felhasználók támogatása volt a feladatom.
Részletesebben:
- Megtárgyaltam az IT követelményeket a vevő menedzsereivel és mérnökeivel (külföldön és idehaza egyaránt).
- Elvégeztem a szükséges eszközök specifikációinak egyeztetését.
- Megrendeltem és felügyeltem az új infrastruktúra elemek (bérelt vonalak, telefonvonalak, üvegszálas hálózat) kiépítését
- Irányítottam a szükséges IT eszközök és anyagok (PC-k, monitorok, TV-k, vonalkód nyomtatók, vonalkód olvasók, GPIB kártyák, lézernyomtatók, kábelezés, tonerek, festékszalagok, címkék) beszerzését.
- Együtt dolgoztam a vevő mérnökeivel (külföldön és idehaza) a speciális teszt berendezések összeállítása és üzembe helyezése során.
- Elvégeztem a gyártósoron használt többi munkaállomás installálását.
- Megterveztem, beszereztem és installáltam a gyártósorok irodai részlegének teljes IT felszerelését (fénymásoló, lézernyomtatók, szkennerek, telefonok, PC-k, laptopok, monitorok).
- A termelés elindulása után informatikai támogatást nyújtottam az adott gyártósornak, a következő gyártósor létrehozásának megkezdéséig.
 1996- (67 hó) kapcs.felvétel után RendszergazdaA kifejezés nem fedi pontosan a végzett munkát, mivel a klasszikus rendszergazdai munkánál jóval kiterjedtebb és nagyobb felelősséggel járó feladat volt. Fő feladatom, a cég Dél-Magyarország területén található kirendeltségeinek teljes körű informatikai kiszolgálása, a folyamatos kereskedelemhez szükséges informatikai infrastruktúra (80-100 számítógép és hozzávetőleg ugyanennyi nyomtató, telefonvonalak, szünetmentes tápellátás) üzembentartása. Feladatomat pécsi bázissal láttam el, onnan jártam körbe a kirendeltségeket a szolgálati autómmal. Programozóként én terveztem és írtam egy a cég intranet hálózatának fontos részét képező programot, valamint más kisebb jelentőségű programokat is készítettem. Munkám során gyakorlatot szereztem a külső alvállalkozókkal történő kapcsolattartásban és a velük közösen végzett munkák ütemezésének folyamatában. Itt tanultam meg önállóan, közvetlen felügyelet nélkül dolgozni (közvetlen felettesem, az informatikai igazgató, a cég Tatai – később Budapesti – központjában dolgozott).
Vállalt munkavégzési típusok, rendelkezésre állás
Munkatípus(ok)Vállalt heti óraszámKezdésNettó díj elvárás
Főállás40Megkeresés után kb. 45 nappal kapcs.felvétel után 
Jellemző ismeretek
KompetenciaSzintRészletek
Ágazati ismeretek - GyártásÁtfogó ismeretekElektronikai termékek gyártása, EMS, AMS.
Pályázott szerepkör - Business analystMegfelelő tudásszintTöbb, mint 3 év IT Business System Analyst munkatapasztalat.
Pályázott szerepkör - IT tanácsadóMegfelelő tudásszintMES rendszerek terén szerzett tapasztalat, elektronikai termékek gyártása,After Market Services és Reverse Logistics
Tervezés - KövetelményspecifikációProfi nincs megadva 
Tervezés - Use caseTapasztalt nincs megadva 
Tervezés - Class, viselkedés és impl. diagramok tervezéseTapasztalt nincs megadva 
Projekt menedzsment - TapasztalatSzolgáltató oldalKülső és belső ügyfelek részére készülő rendszerek fejlesztési projectjeit is vezettem
Nyelvtudás - AngolTárgyalásiRendszeresen kommunikálok a különböző nemzetiségű vevők szakembereivel, illetve kollégáimmal különböző országokból.
Mobilitás - JogosítványVanTöbb mint 600 000 KM-t vezettem.
Mobilitás - Saját gépjárműVan nincs megadva 


Elmentenéd vagy elküldenéd ezt az oldalt? Ezt a címet használd: