Szakemberprofil - publikus adatok   (érdekel: Főállás)katt ide az it2it.hu főoldalához
KKv online marketinges
Mikro, kis- és középvállalatok online marketingjének tervezésében, kivitelezésében, és mérésében rendelkezem széles látókörrel. Folyamatos önképzésemből fakadóan a tudásom napre kész,és versenyképes, legyen szó akár CPC kampányokról, On-page SEO-ról, kamp
Privát kapcsolatfelvételMutasd ezt Önéletrajz nézetben  
Alap adatok
NévSzalai Károly
RégióBudapest vagy környéke
Preferált helyBudapest
Telefonszám kapcs.felvétel után 
Email cím kapcs.felvétel után 
Egyéb elérh. kapcs.felvétel után 
Születési év1983
Legmagasabb végz.Felsőfokú egyéb (szakirányú)
Intézmény, szakInformatikai statisztikus és gazdasági tervező
Általános információk
Iskolák, végzettségek (tól-ig, intézmény, szak, szakirány, egyéb) 
2005 - Informatikai statisztikus és gazdasági tervező (OKJ felsőfok)

2006 - Pénzügyi és számviteli ügyintéző (OKJ középfok)

2006 - 2007 Budapesti Műszaki Főiskola, Pázmány Péter Katolikus Egyetem (Mérnök informatikus)
Egy-egy év után otthagytam a fent említett egyetemeket, mert rájöttem, hogy az online marketing, ami hozzám közel áll, és ez az irány nem arra felé vezet.

Viszonylag későn, 2009-ben jelent meg az első ilyen szakirányú képzés a MÜTF-ön. Ezen időszak alatt azonban rengeteg tudásra szert tettem. Bár szoktam gondolkodni rajta, hogy visszamenjek-e tanulni, de úgy érzem, hogy a gyakorlatban, és egyéb szakmai konferenciákon gyorsabban, és versenyképesebben tudok tanulni.
Milyen jelentősebb szakmai tanfolyamokon vettél részt? 
Online marketingről egyenlőre még nem találtam olyat, ami az én általam támasztott követelményeken átment volna. Tanfolyamok helyett jellemzően szakmai konferenciákra szoktam járni.
Hobbi, szabadidős tevékenységek 
Szeretem a jó filmeket, az önképzést, és oda vagyok a kislányomért. Ők az én hobbim!
Milyennek látnak mások? Szerinted milyen ember vagy? 
Megfigyelő, alkalmazkodó tipus.
Mitől működik a csapatmunka szerinted, mondj életből vett példát. 
Ha mindenki tisztában van a feladatával, ha mindenki átlátja a feladat struktúráját, és megfelelő a kontroll.
Milyen szerinted a jól működő ügyfélkapcsolat? 
Interaktív és kommunikatív! De alapvetően ezt nem könnyű kifejteni, mert az egész egy szemlélet-, és gondolkodásmód, amire én is csak évek alatt jöttem rá.
Hogyan érzel olyan döntésekkel kapcsolatban, amelyek pozitív kimenetelében nem vagy biztos? 
Legalább megtanuljuk, hogyen nem kell csinálni!
Szerinted melyek a tervezés legfontosabb részei és miért? 
Mindig az alapok megtervezése a legfontosabb! Ha az alapok nincsenek rendben a részletek lehetnek bármennyire is kifinomultak, és tökéletesek, az egész össze fog dőlni.
Munkatapasztalatok
 Év (időtartam)CégSzerepkörLeírás
 2007- (6 hó) kapcs.felvétel után Online marketingWeboldal tartalmának menedzselése, banner kampányok készítése, partnerprogram kezelés, használhatósági hibák keresése, javítási javaslatok felterjesztése
 2007- (30 hó) kapcs.felvétel után Irodavezető + online marketingesSaját tulajdonú weboldalak fejlesztése, látogatottságnövelés, etarget, adwords kampányok készítése, webszövegírás. Amire büszke vagyok: Minden évben dupláztam a látogatottságot, ami 2010 nyarára elérte a havi 16.000 egyedi látogatószámot (0 Ft-os SEO-val), ami egy kis iparágban, mint a rovarirtás komoly eredmény. Az internetes bevétel minden évben 50%-al nőtt. Az idők során google adwordsre 1.000.000 Ft felett költöttem, egyes esetekben 9 Ft/kattintást is sikerült elérni. Egy nagyvállalatnak ezek nyilván kis számok, de az érintett mikrovállalkozásnál komoly eredményeketet jelentenek.
Vállalt munkavégzési típusok, rendelkezésre állás
Munkatípus(ok)Vállalt heti óraszámKezdésNettó díj elvárás
Főállás40Megkeresés után kb. 30 nappal140 000 Ft/hó
Jellemző ismeretek
KompetenciaSzintRészletek
Ágazati ismeretek - PénzügyAlapfogalmakGazdasági tervező, és Pénzügyi és Számviteli ügyintéző végzettségem van. A Mikro-, és KKV-k pénzügyi alapfogalmaival tisztában vagyok.
Kommunikációs képességek - ÍrásbeliProfiEddig közel 200 oldalnyi szakmai anyagot írtam több különböző célpiac számára. Az onnan kapott visszajelzések pozitívak. De sokat olvasok a szövegírásról. (R.D.C: Hatás; V.O.S: Hogyan írjunk jó reklámszöveget?; P.A.:Rábeszélőgép)
Nyelvtudás - AngolAlapfokúA legnagyobb sajnálatomra ebben alap- és középfok között lehet a tudásom. Mivel autodidakta módon tanultam, nem ismerem a szintem. A szövegértésem jobb, mint a beszédkészségem. Ugyanis sokat olvasok angol szakirodalmat.
Fejlesztési technológiák - XHTMLTapasztaltTöbb weboldalt készítettem már. asztalos-karpitos.hu; budapestyouthhostel.com; Most már a w3c valid oldal készítése sem jelent gondot.
Egyéb nyelvek/alkalmazások - PHPTapasztaltA budapestyouthhostel.com-ra a foglalási rendszert teljes egészében én készítettem. Van tapasztalatom php-ban, alapvetően MSQL-el együtt használom. az online marketing megköveteli a széles látókört. Nálam ebbe már a php is beletartozik.
Egyéb web - SEOProfiAlapvetően abban van tapasztalatom, hogy hogyan kel abszolút 0 Ft-ból SEO-ni. a rovarirtás iparágban 3 év alatt elértem egy 16.000 fős egyedi látogatószámot. Melegburkolás iparágban 9.000 fős egyedi látogatószámot
Egyéb web - WordPressTapasztaltAlkalmaztam már mint blog, de készítettem már vele komplett webáruházat (termeszetes-egeszseg.hu). Mivel opensource a sok plugin miatt nagyon sok mindenre használható.
Egyéb web - WebmarketingProfi nincs megadva 
Design - Macromedia termékekTapasztaltKorábban sokat dolgoztam Flahben, és programoztam ActionScriptben. Bannertől egészen a teljesen Flash alapú weboldalakig. Arculattervezést, grafikai elemek összeállítását Fireworksban végzem, a webprogramozást Dreamweaverben. Eddig beváltak.
Design - CSSProfiMinden weboldal belső formázását, külső stíluslapokkal oldok meg. A CSS-t jól ismerem. A SEO, és a website usability ezt megköveteli tőlem.
Design - Grafikai designTapasztaltKészítettem már névjegyeket, prospektust, szórólapot, több száz grafikai elemet webre. Nem vagyok profi grafikus, de könnyen elboldogulok, és gyorsan tanulok.
Design - Web designTapasztaltA sablonok korszakában könnyű egy webdesignt létrehozni. Amit kiemelnék. Egyszer egy projekt során felállítottam egy online lakberendező tanfolyamot. Ott kidolgoztam egy 3 részes színharmóniákról szóló sorozatot, aminek a webdesign során is hasznát veszem
Design - Banner designTapasztaltMikor a Libri Könyvkereskedelmi Kft. online marketingese voltam sok bannert terveztem.
Design - ArculattervezésTapasztaltTöbb weboldalt terveztem már: asztalos-karpitos.hu budapestyouthhostel.com Arculatot Fireworksban tervezek. Sokan sajnos nagyobb szerepet szánnak az arculatnak, mint valójában kellene.
Területek - Szolgáltatás értékesítésTapasztaltAdtam már el rovarirtást, és parkettázást is az interneten. A szolgáltatásban nagyon hiszek. a szolgáltatás értékesítés a szívemhez nőtt.
Területek - MarketingTapasztaltAhogy Tonk Emil is mondta. a marketing egy szemlélet. Offline marketingben kevesebb a gyakorlati tapasztalatom, de sokat olvasok a témában. És azt hiszem rendeklezem is azzal a bizonyos szemlélettel már.
Tapasztalat - Internet marketingProfi4. éve foglalkozom online marketinggel. Elsősorban mikro-, és kkv körben. A tapasztalatom széleskörű, és nyomon követek minden trendet. Hiszem, hogy a tudásom profitábilis.
Tapasztalat - Email marketingProfiVan tapasztalatom listaépítésben, eDM küldésében, szövegírásban, autoresponderek felállításában.
Tapasztalat - SEMProfiIsmerem az eTarget, Adwords rendszereket. Utóbbit magasabb szinten. Egy kevés nemzetközi tapasztalatom is van.
Tapasztalat - Google Adwords, AnalyticsProfiAdwords-Analytics használó vagyok már 4-5 éve. Hirdetésbővítmények, konverziókövetés, eseménykövetés, célkonverziók nem ismeretlen területek számomra.


Elmentenéd vagy elküldenéd ezt az oldalt? Ezt a címet használd: